Вплив міграційних процесів на транскордонний ринок праці - Павліха, Наталія Володимирівна; Кицюк, Ірина Василівна; Pavlikha, Nataliya V.; Kytsyuk, Iryna V. (Національна академія наук України, 2010)
У статті розкривається вплив міграційних процесів на розвиток транскордонного ринку праці. Зазначається, що вирішення міграційних проблем постає одним з найважливіших завдань держави та повинне бути спрямоване на збереження і розвиток нації. Їх успішному розв’язанню сприятиме формування та ефективне функціонування регіональних ринків праці, у тому числі транскордонного.
Keywords: міграція; міграційні процеси; ринок праці; транскордонний ринок праці; ринкова економіка