Супервізія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Супервізія» є аналіз теорії й практики супервізії, прийомів супервізування фахівців, які працюють з різними категоріями клієнтів, особливостей організації й проведення супервізорських сесій. Мета викладання навчальної дисципліни «Супервізія» – дати студентам базові знання про супервізію, про етичний кодекс супервізора та важливість супервізії в роботі та підготовці психолога-консультанта та психолога-терапевта. Супервізія – система професійної підтримки фахівців, зокрема консультантів. В даний час супервізія є однією з найважливіших складових будь-якої підготовки, будь то, навчання професії соціального консультанта, психотерапевта або психоаналітика.
Keywords: супервізія; групова супервізія; супервізія роботи з дітьми; фактори супервізії; індивідуальна супервізія; супервізорські відносини