Екологічна складова як критерій трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії - Єрко, Ірина Володимирівна (My University, 2024)
У сучасному світі зростає увага до екологічної відповідальності, що стає важливим чинником у розвитку туристичної індустрії. Стійкість туризму, збереження навколишнього середовища та раціональне використання ресурсів виступають основними критеріями конкурентоспроможності суб’єктів туристичного ринку. Екологічна складова відіграє важливу роль у трансформації конкурентного потенціалу туристичних підприємств, адже вона враховує вплив на довкілля та зусилля щодо зменшення цього впливу. Показниками екологічної складової є: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення, утворення відходів IV класу небезпеки в розрахунку на одну особу, утилізація відходів та видалені відходи, IV клас небезпеки
Keywords: туризм; туристична індустрія; конкурентний потенціал