Музикознавчі інтерпретації поняття стилю - Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті аналізуються основні концепції музичного стилю 2-ї пол. ХХ ст. - поч. ХХІ ст. Розглядаючи співвідношення змінних та констант поняття, автор виявляє шляхи і способи його адаптації до вимог сучасності. На думку автора, важливим досягненням у осмисленні поняття на сучасному етапі роз-витку музикознавства стало його пояснення за допомогою специфіки музичного мислення і мовлення, розкривши внутрішній динамізм і діалогізм стилю. Разом з тим, не втратили свого значення такі важливі означники поняття як системність, цілісність, єдність, особливість та універсальність. In the article are considered musicology interpretations of the notion of style at the second half of 20th begin the 21st ages.
Musicology interpretations of the notion of style
Keywords: поняття стилю; інтерпретація; розуміння; константи; змінні; the notion of style; interpretation; understanding