Життєвий та професійний шлях особистості : наукова школа професора Жанни Вірної - Вірна, Жанна Петрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Основними задачами, на вирішення яких спрямовано діяльність наукової щколи є розробка діагностичного інструментарію з фіксації та оцінки професіоналізму фахівців на різних етапах професійного становлення; організація і проведення комплексних досліджень з вивчення структурного змісту професіоналізму фахівців різних спеціальностей; впровадження інноваційних технологій професійного самозбереження із урахуванням професійних перспектив та життєвих планів в залежності від рівня їх професійного досвіду, придатності та компетентності; окреслення шляхів формування професіоналізму засобом конкретизації критеріїв та показників професійної продуктивності, професійної ідентичності та професійної зрілості.
Keywords: наукова школа; психологічні аспекти професіоналізму; технологія професійного самозбереження; особливості професійної мотивації