Волинь в автобіографічному наративі Євгена Сверстюка - Констанкевич, Ірина Мирославівна; Konstankevyсh, Іryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті на матеріалі автобіографічної книги «Невже то я?» окреслено духовні зв’язки Євгена Сверстюка з Волинню, фактори та умови становлення філософа й дисидента, патріота та морального максималіста, глибоко віруючої й духовної людини крізь призму спогадів, свідчень, записок. Ідеться про обставини формування тожсамоті, національної ідентичності. Including the information of the autobiographical book «Can it be me?» the article outlines the spiritual connection of Yevhen Sverstiuk with Volyn, factors and conditions for becoming a philosopher and dissident, patriot and moral maximalist, a deeply religious and spiritual person through the prism of memories, testimonies and notes. It is about circumstances of forming tozhsamoti, national identity.
Volyn in Autobiographical Narrative of Yevhen Sverstiuk
Keywords: автобіографізм; спогади; ідентичність; пам’ять; саможиттєпис; autobiographism; memories; identity; memory; samozhyttiepys