Настоятелі Добромильського василіанського монастиря Св. Онуфрія (1739 – 1763 рр.): біографічний огляд. - Стецик, Юрій; Stetsyk, Yuriy (My University, 2015)
На підставі персональних даних укладено біограми настоятелів. Подано їх загальну просопографічну характеристику за такими критеріями, як загальний вік, територіальне та соціальне походження, вступ до чернецтва, час перебування в чернецтві, складання чернечих обітів, проходження освітніх студій, переміщення по монастирях Святопокровської провінції для виконання монастирських і церковних обов’язків.On the basis of the personal data the biogrammes of abbots are celled. Their general prosopografi description is presented after next criteria: general age, land and social origin, prelude of monkhood, time of stay at monkhood, drafting of monastic oath, receipt of educational studios, moving on the monasteries of Saint Protection province for implementation of monasterial and church obligations.
The Abbot of the Basilian Monastery of the Saint Onufry in Dobromyl (1739-1763): Biographic Review
Стецик Ю. Настоятелі Добромильського василіанського монастиря Св. Онуфрія (1739 – 1763 рр.): біографічний огляд / Ю. Стецик // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Серія: історичні науки. Луцьк 2015. Вип. 7 (308). – 167 с. – С.8-15.
Keywords: ігумен; ієромонах; управа; профес; номінація; superior; priest monk; justice; profes; nomination