Інтимізуючі властивості особових дейктичних займенників УОU/WЕ - Палійчук, Анна Леонардівна; Paliychuk, Anna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті «Інтимізуючі властивості особових дейктичних займенників you / we» висвітлюються інтимізуючі властивості особового дейксису в художньому тексті та способи його реалізації через особові займенники І та ІІ особи. In the article “The Intimizing Qualities of the Personal Deictic Pronouns YOU / WE” highlights the intimizing qualities of the personal deixis in fiction and ways of its implementation through the use of personal pronouns of the I-st and II-nd person.
The Intimizing Qualities of the Personal Deictic Pronouns YOU / WE.
Keywords: особовий дейксис; особові займенники; інклюзивний займенник; адресат; адресант; наратив; інтимізація; personal deixis; personal pronouns; inclusive pronouns; addresser; addressee; narrative; intimisation