Порівняльне літературознавство - Колошук, Надія Георгіївна (Видавничий дім "Кондор", 2018)
У посібнику подано матеріали до курсу «Порівняльне літературознавство», розробленого для студентів та аспірантів філологічних спеціальностей в університеті імені Лесі Українки. Більшу частину становлять дослідження української літератури (творчості Лесі Українки, В. Винниченка, М. Драй-Хмари, Б. Антоненка-Давидовича, Ю. Липи, І. Гнатюка, І. Світличного, В. Стуса та ін.) на основі компаративістської методології, що стали матеріалом практичних занять. Додано також окремі теми з лекційного курсу (про компаративістські аспекти сучасних герменевтичних та рецептологічних досліджень), авторську програму, зразки тестових завдань для підсумкової контрольної роботи та різнорідний текстовий матеріал — вірші й переклади — на допомогу студентам. Книга стане в пригоді філологам — студентам, аспірантам, викладачам, учителям української та зарубіжної літератури. Цей навчальний посібник для курсу «Порівняльне літературознавство» формувався з матеріалів досліджень на різні теми, об’єднаних компаративістською методологією, покладеною в основу аналізу літературного матеріалу.
Keywords: порівняльне літературознавство; посібник для вищих навчальних закладів; твори Лесі Українки; драма В.Винниченка "Брехня"; сонет М.Драй-Хмари "Лебеді"; дисидентська поезія в Україні; сонетарій Івана Гнатюка; "Нотатник" Юрія Липи; «Інший світ» Ґ. Герлінґа-Ґрудзінського; методи порівняльного літературознавства; програма курсу "Порівняльне літературознавство"; герменевтичний аналіз у порівняльному літературознавстві