Силабус нормативно освітнього компонента "Наукова іноземна(англійська) мова в професійній комунікації" - Ясінська, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою в професійній комунікації» є формування у студентів системи знань про сутність, характер, структуру, закономірності і методологію наукових досліджень у фаховій галузі та вмінь організувати, проводити і представляти власні наукові дослідження. Основними завданнями дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою в професійній комунікації» є: ознайомити студентів з основними рисами англійського наукового стилю, особливостями риторики, стилістики та жанрової організації сучасного англомовного наукового дискурсу; виробити базові навички побудови та написання англійською мовою наукових текстів різних жанрів (анотація, наукова стаття, тези доповіді, рецензії); розвинути навички реферування наукових текстів англійською мовою; організації та проведення наукової конференції; написання науково-дослідницького проекту на здобуття гранту для навчання в англомовних країнах.
Keywords: наукова комунікація англійською мовою; магістр; геодезія; картографія та землеустрій