Удосконалення швидкісно-силових характеристик ударів у боксерів високої та середньої кваліфікації - Хомяк, Іван; Khomyak, Ivan (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Дослідження спрямоване на пошук способів підвищення резервів для розвитку натренованості сили й частоти ударів у структурі сполучень різної тривалості. У роботі досліджено швидкісно-силові характеристики ситуаційних та індивідуальних ударів за умов поодинокого й повторного виконання. Установлено відсутність достовірної різниці між показниками сили та часу ударів у структурі ситуаційних комбінацій, наявність достовірної різниці між показниками частоти ударів у спуртах різної тривалості в боксерів високої й середньої кваліфікацій, а також компенсаторних коливань між швидкісно-силовими характеристиками у кваліфікованих боксерів. Розроблено практичні рекомендації для підвищення швидкісно-силових характеристик ударів боксерів обох кваліфікаційних груп. The study is oriented at search of ways of increasing the reserves for development of the trained force and frequency of punches in the structure of compounds of different duration. In the work it was studied speed-force characteristics of situational and individual punches in conditions of single and repeated execution. It was established lack of the reliable difference between indices of force and time of punches in the structure of situational combinations. Availability of reliable differences between the indices of punch rate in sprut of different durability of boxers of high and average qualification, and availability of compensatory fluctuations between speed-force characteristics of qualified boxers. The processed practical recommendations for increasing of speed-force characteristics of punches of boxers of both qualification groups.
Improvement of Speed-force Characteristics of Punches of Boxers of High and Average Qualification
Keywords: ситуаційні комбінації; спурти різної тривалості; боксери середньої та високої кваліфікацій; швидкісно-силові характеристики; situational combinations; sprut of different duration; boxers of average and high qualification; speedforce characteristics