Регіональний аналіз використання трудового потенціалу на прикладі Волинської області - Краснопольська, Надія Володимирівна; Потапова, Алла Геннадіївна; Папаєвич, Наталія Михайлівна; Krasnopolska, Nadiia V.; Potapova, Alla H.; Papaievych, Nataliia M. (Волинський інститут економіки та менеджменту, 2017)
У статті розглянуто основні підходи до основних складових характеристики трудового потенціалу. Зазначено, що використання трудового потенціалу є важливою умовою соціально-економічного розвитку області. Проаналізовано частку економічно активного населення за статтю і віковими групами. Проведено аналіз безробітних на ринку праці, та причини їх незайнятості. Виявлено структуру зайнятості населення.

The article deals with the main approaches to the major components of the labour potential characteristics. It is noted that the use of labour potential is an important condition for the socio-economic development of the region. The share of economically active population by sex and age groups is outlined. The analysis of the unemployed in the labour market, and the reasons for their unemployment are considered. The structure of employed population is revealed.
Keywords: регіональний аналіз; трудовий потенціал; економічно активне населення; зайнятість; трудові ресурси; безробіття; regional analysis; labour potential; economically active population; employment; labour resources; unemployment