Обґрунтування розробки логістичної карти для цілей вантажних автоперевезень як засобу країнознавчих досліджень - Гаман, Н. О.; Haman, N. О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Досліджено місце та важливість вантажних автомобільних перевезень в Україні. Описана роль картографічного забезпечення в процесі логістичного управління перевезень та роль його для країнознавчого дослідження регіонів. Проведений детальний аналіз об’єкта картографування. Обрані та прокласифіковані найбільш інформативні й доцільні показники картографування. Описана методика розробки карти. Обгрунтований вибір способів картографічного зображення та використаних засобів зображення.

The place and importance of road transport in Ukraine are explored. The role of cartographic providing of process of logistics management and its role for regions geographic research are described. The detailed analysis of the object mapping is carried out. Most informative and appropriate indicators of mapping are selected and classificated. The methods of map development are described. The choice of methods used and cartographic representation of the object are proved.
The Substantiation of Logistic Map Development for Freight Transport Purposes as Instrument of Geographic Research
Keywords: логістична карта; автомобільні шляхи України; стан автодоріг; митні пункти пропуску; тематичне картографування; logistic map; automobile roads of Ukraine; state of roads; customs checkpoints; thematic mapping