Особливості розвитку сучасної зовнішньоекономічної діяльності Волинської області - Слащук, Андрій; Базелюк, Юлія; Slaschuk, Andrij; Bazeliuk, Julia (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто особливості розвитку зовнішньоекономічної діяльності Волинської області. Визначено основ- ні тенденції щодо експорту та імпорту продукції регіону. Проаналізовано основні показники зовнішньо- економічної діяльності області. Виявлено провідні країни-партнери щодо здійснення зовнішньо-торговельних операцій. Відображено динаміку експорту та імпорту головних товарів регіону. З’ясовано основні проблеми розвитку зовнішньої торгівлі Волинської області. Визначено пріоритетні напрями стратегічної політики регіону щодо вдосконалення зовнішньоекономічної діяльності та інтеграції у світове господарство. The features of foreign economic activity of the Volyn region are considered. The main trends of exports and imports of the region are defined. Principal indicators of the foreign economic activity are analyzed. The leading countries partners for the implementation of foreign trade are identified. The dynamics of export and import of main commodities of the region are represented. Basic problems of the foreign trade development of Volyn region are found. The priorities of regional strategic policy to improve foreign economic activity and integration into the world economy are defined.
The Features of the Development of Foreign Economic Activity in Volyn Region
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність; торгівля; продукція; експорт; імпорт; проблеми розвитку; стратегічні напрями; foreign economic activity; trade; product; export; import; problems of the development; strategic direction