Теорія міжнародних економічних відносин (частина 1) - Сищук, Андрій Артемович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Змістом навчальної дисципліни «Теорія міжнародних економічних відносин» є розкриття загальних основ та історії розвитку міжнародної економіки, дослідження сутнісних ознак та аналіз найважливіших тенденцій розвитку міжнародних економічних відносин у сферах міжнародної торгівлі, міжнародного руху капіталу, міжнародної міграції робочої сили, валютно-фінансових відносин, міжнародного трансферу технологій та міжнародної економічно інтеграції, вивчення законів, закономірностей та особливості розвитку міжнародних економічних відносин в сучасних умовах.
Keywords: виробнича діяльність суспільства; функціональні форми грошей; типи економічного відтворення; державне регулювання економіки; світове господарство; історія міжнародних економічних відносин