Реалізація міжпредметних зв'язків при викладанні курсу “Вища математика і теорія ймовірностей” для студентів економічних спеціальностей - Ройко, Лариса Леонідівна (My University, 2017)
У статті розглянуто основні шляхи та умови забезпечення міжпредметних зв’язків математичних та економічних дисциплін при викладанні курсу “Вища математика і теорія ймовірностей” для студентів економічних спеціальностей. Пріоритетне завдання сучасної системи освіти – формування особистості, готової до професійної, соціальної та інших видів діяльності, які передбачають системний світогляд, здатність вирішувати завдання в рамках навколишньої дійсності, із застосуванням знань, методів і навичок, сформованих у різних предметних областях. Досягнути цього можна за допомогою виявлення міжпредметних зв’язків під час навчального процесу.
Keywords: міжпредметні зв’язки; вища математика; теорія ймовірностей; студент економічного профілю; майбутні економісти; фахові завдання; професійне навчання; професійне навчання; 378.147:37.018.4