Основи психологічного консультування - Шкарлатюк, Катерина Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни є ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань психологічного консультування, формування системи наукових знань в галузі теорії і практики напрямків психологічного консультування, оволодіння категоріальним апаратом психології консультування на базі ґрунтовного знайомства з основною психологічною літературою, формування вмінь та навиків проведення консультативного процесу.Основними завданнями вивчення курсу є формування знань сфери застосування психологічного консультування, основних методів і моделей консультування, навиків проведення консультативного процесу в різних сферах, опанування методиками і техніками проведення психоконсультування.
Keywords: психологічне консультування; психологічна допомога; психодіагностика; особистість консультанта; кризове консультування; психологія консультування різних категорій клієнтів