Інформатичні компетенції майбутніх учителів початкових класів - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Остапйовська, Тетяна Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
У публікації обґрунтовано необхідність формування і розвитку інформатичних компетенції учителів початкових класів, охарактеризовано зміст кожної із них та приклади застосування в освітній практиці початкових класів. Окреслено коло завдань, на розв’язання яких доцільно спрямовувати інформатичні компетенції учителів початкових класів.

The need for the formation and development of IT competencies of primary school teachers is substantiated, described the content of each of them and exampled of their application in the educational practice of primary schools in the publication. A range of tasks is outlined, to the solution of which it is expedient to direct the IT competences of primary school teachers.
Keywords: учитель початкових класів; інформатичні компетенції; інформатичні компетенції учителів початкових класів; інформаційно-комунікаційні технології у початковій освіті; primary school teacher; informatics competences; informatics competences of primary school teachers; information and communication technologies in primary education