Драматизм художнього мислення Лесі Українки (на матеріалі поезії «Грішниця») - Левчук, Юлія Олександрівна; Levchuk, Yu. O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті досліджується поняття драматизму як домінуючої риси творчості Лесі Українки, зокрема, лірики. З’ясовуються причини та джерела виникнення драматичного мислення письменниці.In the article is researched the concept of dramatization as the predominant feature in the Lesya Ukrainka’s lyrics. There are found out motives and sources of the rise of writer’s dramatization of thinking.
Dramatization of Lesya Ukrainka’s artistic thinking (on the material of poetry «Sinful woman»)
Keywords: драматизм; dramatization; конфлікт; conflict; лірика; lyrics; діалектика мислення; dialectics of thinking; взаємодія родів літератури; interaction kinds of literature