Вікова психологія - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент (ОК) «Вікова психологія» є одним із ключових базових елементів формування професійної компетентності майбутніх психологів, оскільки забезпечує фундаментальні знання про закономірності, механізми та специфіку психофізичного розвитку людини впродовж онтогенезу та соціогенезу. Зміст курсу спрямований на опанування системою наукових уявлень про особливості становлення й трансформації особистості на різних етапах життєвого шляху — від пренатального розвитку до геронтопсихологічного періоду.
Keywords: онтогенез; провідний вид діяльності; вікові періоди; сензитивні періоди