Популяризація біографій письменників Розстріляного відродження як складник редакторської політики Петра Волиняка - Яблонський, Максим Романович (My University, 2025)
Спільне усіх розповідей про письменників - підмічена Петром Волиняком причина репресій: свідома українська позиція, не зрадити якій означає втратити життя. На прикладі життєпису М. Рильського продемонстровано, що колаборація з ворогом зберігає фізично, але нищить морально. На основі матеріалів часопису «Нові Дні» (Торонто) 1950 - початку 1960-х років простежено увагу редактора Петра Волиняка до популяризації життєвого й творчого шляху письменників, які були жертвами сталінського режиму.
Keywords: історія української еміграційної журналістики; «Нові Дні» (Торонто); Петро Волиняк; біографія; письменники Розстріляного відродження; 821.161.2’06.09:323.28(477):070.42(092)(=161.2:71)