І В СЛОВІ БАРВА ВІДІБ’ЄТЬСЯ: СИНТЕЗ ЖИВОПИСНОГО Й СЛОВЕСНОГО ВИРАЖЕННЯ В МАЛІЙ ПРОЗІ ВАЛЕРІЯ ШЕВЧУКА (на матеріалі оповідання «Порослий кульбабами дворик») - Хороб, Марта; Horob, Marta (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
На основі теорії синтезу мистецтв проаналізовано оповідання як зразок літературного й живописного імпресіонізму, досліджено символіку колористики у розкритті вічної таїни мистецтва, специфіки його творення. On the basis of the theory of art synthesis the story «Dandelion littered yard» by Valerij Shevchuk was analyzed as an example of the literary and art impressionism. The symbols and the meaning of colors were investigated in the process of depicting the ever-lasting secret of art and the specificity of its producting.
And in Word Paint Will be Reflected: a Synthesis of Picturesque and Verbal Expression is Iin Small Prose of Valery Shevchuk (There is the «Becoming over Dandelions Court on Material of Story»)
Keywords: синтезована образність; символічне забарвлення кольору; синкретичний образ наратора; synthesized artistic thinking; implicit meaning of color; syncretic image of the narrator