Рівність прав чоловіків та жінок на утримання та забезпечення дітей при розлученні за законодавством України - Чорна, Анастасія (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
У результаті дослідження даної теми встановлено, що рівність прав батьків на дітей є актуальною, досліджено, що проблемним на сьогодні є збільшення розлучень, і як результат, дітей, які не отримують належного догляду та виховання від одного з батьків, що порушує їх права і унеможливлює в повному обсязі отримувати належне забезпечення, що гарантоване чинним законодавством. В результаті аналізу чинного законодавства констатовано закріплення однакового обов’язку обох батьків щодо виховання та забезпечення своїх дітей незалежно від факту перебування у зареєстрованих відносинах, чи в стані розлучення. Також цей принцип закріплений в Основному Законі України, вказавши на рівність прав чоловіків і жінок.
Keywords: 342.951(477)"199.3"