Соціальні інновації у повоєнному відновленні економіки регіонів України - Антонюк, Дмитро; Antoniuk, Dmytro; Буй, Юлія; Bui, Yuliia (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Потужним геополітичним і геоекономічним викликом після всесвітньої пандемії COVID-19 стало військове вторгнення російської федерації в Україну. Руйнівні наслідки відкритого воєнного наступу росії зумовлюють пошук дієвих механізмів відтворення соціальноекономічного добробуту нашої країни. Під час широкомасштабного вторгнення було завдано непоправних збитків економічному, екологічному та соціальному середовищу. Зокрема, зафіксоване падіння ВВП на рівні 30–35% та зниження експорту на 30–33 %, завдані збитки інфраструктурі у розмірі більше 110 млрд дол. США, спостерігається припинення діяльності МСП та закриття великих підприємств, мінімізація приватних інвестицій, загрози продовольчій та енергетичній безпеці, а найголовніше – неоціненна шкода довкіллю та втрати людського потенціалу (людські втрати, внутрішня та зовнішня міграція)
Social innovations in the post-war recovery of the economy of the regions of Ukraine
Keywords: військове вторгнення; повоєнна відбудова України; соціальні інновації; 330.341.1