Міжнародні валютно-фінансові відносини: силабус вибіркового освітнього компонента - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітній компонент «Міжнародні валютно-фінансові відносини» належить до переліку вибіркових підготовки бакалавра за освітньо-професійною програмою Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; спрямований на формування у здобувачів освіти системи компетентностей щодо теоретико-методологічних основ функціонування світових фінансів для застосування в подальшій професійній діяльності.
Мета викладання освітнього компонента – вивчення сутності міжнародних валютно-фінансових відносин як об’єкту дослідження та набуття компетентностей щодо АВС-аналізу зовнішньої торгівлі України товарами / послугами, аналізу платіжного балансу України, розрахунку темпів зростання офіційного курсу гривні щодо іноземних валют. Основними завданнями освітнього компонента є: ознайомити здобувачів освіти з особливостями міжнародних валютно-фінансових відносин; структурою світового фінансового ринку; виробити поглиблені практичні навики проведення АВС-аналізу зовнішньої торгівлі України товарами / послугами, вертикального та горизонтального аналізу платіжного балансу України, розрахунку ланцюгових і базисних темпів зростання офіційного курсу гривні щодо іноземних валют.
Keywords: міжнародні валютно-фінансові відносини; платіжний баланс; світовий фінансовий ринок