Лексичні парадигми мовної картини світу Ю. Іздрика - Голоюх, Лариса (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті обґрунтовано поняття мовна картина світу в контексті лінгвістичних досліджень; виокремлено лексичні парадигми, що переважають у мовній картині світу Ю. Іздрика; досліджено компоненти лексичних парадигм абстрактних понять, назв простору, побутової культури; проаналізовано лексичну парадигму людина. Простежено вплив лінгвософії письменника і жанрової специфіки творів на формування лексичних парадигм його мовної картини світу
Keywords: мовна картина світу; художній текст; лексична парадигма; лінгвософія письменника; лінгвостилістична функція