Комунікативно-модальні модифікації предикатів у поемі В. Гребенюка “Європа. Луцьк. 1429 й” - Костусяк, Наталія Миколаївна (My University, 2016)
У статті комплексно проаналізовано різні за структурою, семантикою й формальним виявом предикати, засвідчені в поемі В.Гребенюка “Європа. Луцьк. 1429-й“; окреслено діапазон їхньої комунікативно-модальної спеціалізації, закцентовано на особливостях модальних операторів. Доведено тезу про вплив комунікативно-модальних видозмін предикатних компонентів на модальну модифікацію всієї реченнєвої побудови.
Keywords: предикат; присудок; модальність