Розвиток творчих здібностей молодших школярів на уроках математики - Остапйовська, Ірина; Свистун, Надія (My University, 2017)
У статті коротко актуалізовано поняття «творчі здібності», проаналізовано їх структуру, складові, характеристичні особливості, обґрунтовано важливість їх формування, роль та місце початкової школи у цьому процесі; також досліджено та охарактеризовано оптимальні умови для їх формування (при цьому увагу було зосереджено на можливостях уроків математики у молодших класах). Проаналізовано можливості формування творчих здібностей учнів початкових класів. Коротко досліджено окремі методичні прийоми формування творчих здібностей молодших школярів на уроках математики, наведено їх приклади. Окреслено перспективи подальших досліджень. The concept of «creative abilities» is briefly introduced in the article, are analyzed their structure, components, characteristics, explained the importance of their formation, the role and place of primary school in this process; the optimal conditions for their formation were also investigated and characterized (attention was focused on the possibilities of mathematics lessons in junior classes). The possibilities of forming the creative abilities of primary school schoolchildren are analyzed. The separate methodical methods of forming the creative abilities of junior schoolchildren on the lessons of mathematics are briefly studied, examples are given. Prospects for further research have been determined.
Keywords: творчі здібності; формування творчих здібностей; молодші школярі; методика математики; початкова школа