Еколого-економічні перспективи процесів енергетичного заощадження в сфері рослинництва - Калиш, Святослав Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Окреслено загальні підходи енергозбереження в рослинництві: Основні напрями енергозбереження та енергоспоживання в аграрному світі; Основні фактори енергозбереження в рослинництві за допомогою використання агротехнологічних заходів; Загальні підходи енергозбереження в машиннотракторному парку агропромислового комплексу. Досліджено методи визначення енергомісткості та виробничих витрат при виробництві продукції рослинництва: Загальні положення енергетичної оцінки при виробництві продукції сільськогосподарського виробництва; Розрахунок енергомісткості технологічних процесів при виробництві продуктів рослинництва; Оцінка ефективності виробництва продукції рослинництва. Запропоновано напрями підвищення енергозбереження при виробництві продукції рослинництва: Загальні підходи для підвищення ефективності енергозбереження при аграрному виробництві; Шляхи зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів у теплицях
Keywords: Еколого-економічні перспективи; процеси енергетичного заощадження; сфера рослинництва