Київська судова палата: місце в судовій системі Російської імперії - Левчук, Юлія Михайлівна; Levchuk, Yuliia M. (Київський регіональний центр Національної академії правових наук України, 2015)
У статті аналізується діяльність Київської судової палати – органу апеляційного оскарження рішень окружних судів, що був створений при реалізації судової реформи 1864 року у Російській імперії. Попри нелегкі політичні та соціально-економічні умови, діяльність судової палати, що функціонувала на південному заході імперії, була успішною та високорезультативною.

The article analyzes the Kiev Trial Chamber activity – the appeal court for the district courts, which was established by the judicial reform of 1864 in the Russian Empire. Despite the difficult political, social and economic conditions, the activity of the Chamber, which operated on the south-west of the empire, was successful and effective.
Trial Chamber: a place in the judicial system of the Russian Empire
Keywords: Київська судова палата; судові палати; судова реформа 1864 року; Судові Устави 1864 року; Kiev Trial Chamber; trial chambers; the judicial reform of 1864; the legal court regulations of 1864