Підготовка волейболістів: методичні рекомендації - Радченко, Олександр Вікторович; Радченко, С. В. (ЛДТУ, 2002)
Підготовка волейболістів. Методичні рекомендації для тренерів, викладачів фізичного виховання при викладанні спортивних ігор. У методичних рекомендація розглянуті основні положення підготовки волейболістів. Описано історію розвитку гри, організацію і методику проведення занять з волейболу.
Процес підготовки волейболістів передбачає систему педагогічного впливу на формування особистості та її фізичне виховання. У процесі навчально-тренувальних занять під впливом фізичних вправ у волейболіста виховуються відповідні вміння і навички. Багаторазове повторення вправ впливає на діяльність усіх органів і систем.
Keywords: підготовка волейболістів; волейбол; спортивна підготовка; фізична підготовка; техніка гри; 796.325 (07)