Синтаксис української мови - Масицька, Тетяна Євгенівна (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У навчально-методичних матеріалах представлено структуру курсу «Сучасна українська літературна мова. Синтаксис», запропоновано тематичний план лекційного курсу, зміст практичних занять, завдання для самостійної та індивідуальної роботи, схема оцінювання знань студентів та список рекомендованої літератури. Для викладачів та студентів-філологів Ш, ІУ курсів напряму підготовки «Філологія» («Українська мова і література»).
Keywords: синтаксис; структура речення; синтаксема; словосполучення; просте речення; типи складного речення; текст