Розвиток та регулювання ринку праці прикордонного регіону - Павліха, Наталія Володимирівна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Уніга, Олег Вікторович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У монографії розроблено теоретичні засади та удосконалено концептуальний підхід до регулювання ринку праці прикордонного регіону. Запропоновано методичні підходи щодо якісного й кількісного оцінювання його розвитку. Охарактеризовано економічну активність і зайнятість населення на регіональних ринках праці. Проведено діагностику розвитку ринку праці прикордонного регіону за запропонованою методикою. На основі врахування європейського досвіду обгрунтовано пропозиції щодо вдосконалення регулювання ринку праці в напрямах зменшення ризиків трудової міграції та зниження рівня тіньової зайнятості. Обгрунтовано рекомендації щодо розвитку регіональних ринків праці в контексті реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Видання рекомендоване науковій спільноті, керівникам, управлінцям, менеджерам усіх рівнів та іншим зацікавленим особам.
Keywords: ринок праці; регіон; прикордонний регіон; євроінтеграція; [332.1:331.5] (447-192)(043.5)