Оптимізація процесу фізичного виховання у майбутніх педагогів. - Ніколаєв, Сергій Юрійович (Луцький національний технічний університет, 2024)
У сучасних умовах зростає роль фізичного виховання здобувачів як засобу формування всебічно розвиненої особистості. У зв’язку з цим дуже актуальна проблема підвищення якості фізкультурноспортивної освіти майбутніх педагогів. Сучасному педагогові треба орієнтуватися у світі спорту, знати найпоширеніші його види, спортивні досягнення (починаючи від масових розрядів та завершуючи світовими рекордами), імена видатних спортсменів, володіти елементами спортивної термінології. Доцільно також вникати у психологічні питання, що стосуються фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи.
Keywords: фізкультурно-спортивна освіта; майбутні педагоги