Діяльність Волинської обласної військової адміністрації в умовах повномасштабного вторгнення Російської Федерації - Стаднюк, Анастасія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження» з’ясовано концептуальні основи ролі та місця місцевих державних адміністрацій в структурі органів державної влади та встановлено історичні особливості трансформації інституту місцевих державних адміністрацій на рівні області. У Розділі 2 «Нормативно-правові та організаційні засади діяльності обласних військових адміністрацій» з’ясовано нормативно-правове регулювання організації та діяльності обласних військових адміністрацій, визначено специфіку повноважень обласних військових адміністрацій. У Розділі 3 розкрито основні напрями діяльності Волинської обласної військової адміністрації в умовах воєнного стану та встановлено виклики, пов’язані з реалізацією повноважень обласних військових адміністрацій у період дії правового режиму воєнного стану та напрями їх удосконалення. У Висновках підсумовано результати дослідження та визначено перспективи удосконалення інституту обласних військових адміністрацій в умовах сучасних викликів та перспектив
Keywords: обласна військова адміністрація; публічна влада; місцеві органи державної влади; децентралізація; євроінтеграція; воєнний стан; Україна