Психологічні особливості консультування сімей з аутичними дітьми - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, M. I.; Корпач, Катерина Ігорівна; Korpach, K. I. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2010)
У статті представлено аналіз теоретичного матеріалу та результати дослідження консультативної і психотерапевтичної роботи з сім’ями, що мають аутичних дітей. Виділені основні проблеми сімей, які виховують дітей з аутизмом, описані етапи їх психологічного супроводу, визначені перспективи подальших досліджень.This article presents an analysis of theoretical material and research results of psychotherapeutic work with families that have children with autism. The main problems of families with children with autism are determined, the steps of psychological help are described, the perspectives of future investigations are presented.
Psychological peculiarities of family consultation of children with autism
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: аутизм; аutism; сім’я; family; виховання; education; емоційний контакт; emotional contact; психотерапія; psychotherapy; холдінг-терапія; holding therapy