Соціальний захист населення в територіальній громаді - Чос, Людмила Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Одним з важливих напрямів розвитку суспільства є соціальний захист населення як один із напрямів соціальної політики. В умовах проведення багатьох реформ суттєво порушується баланс інтересів різних верств населення, прошарків і класів, що веде до негативних соціально-економічних наслідків, подолання яких є можливим за допомогою різних форм та методів системи соціального захисту населення. Об’єкт дocлiджeння – соціальний захисту населення. Предмет дocлiджeння – механізми соціального захисту населення в територіальній громаді. Meтa дocлiджeння – теоретичне обґрунтування положень та розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення механізму забезпечення соціального захисту населення в територіальній громаді. У першому розділі бакалаврської роботи обґрунтовано теоретичні засади дослідження соціального захисту населення: проаналізовано теоретичні підходи щодо вивчення соціального захисту населення; проаналізовано фінансовий механізм реалізації соціального захисту населення. У другому розділі бакалаврської роботи нами було проведене аналіз механізмів забезпечення соціального захисту населення (на прикладі Луцької міської територіальної громади. На основі отриманих результатів дослідження розроблено методичні рекомендації щодо удосконалення механізмів соціального захисту населення в Луцькій міській територіальній громаді.
Keywords: соціальний захист населення; територіальна громада; фінансове забезпечення; населення громади