Патопсихологія - Фенина, Оксана Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс спрямовано на вивчення та набуття майбутніми психологами знань щодо ролі психічних факторів у виникненні, протікання, лікування та попередженні психічних захворювань. Також на набуття майбутніми психологами знань щодо основних видів та закономірностей порушення психічної діяльності при різних типах психічних і соматичних захворювань, а також формування умінь аналізу симптомів і синдромів розладів психічної діяльності. Метою викладання навчальної дисципліни «Патопсихологія» є засвоєння системи психологічних знань про структуру порушень психічної діяльності особистості та закономірності її розпаду в співставленні з нормою.
Keywords: патопсихологія; психодіагностика; психологічне консультування; психологія здоров'я; психокорекція; патологічний розвиток