Обґрунтування змісту професійно орієнтованої фізичної підготовки студентів факультету харчових технологій - Семенів, Б; Semeniv, B (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У сучасних соціально-економічних умовах важливого значення набуває професійна підготовка студентів у ВНЗ. Принцип органічного зв’язку фізичного виховання з практикою трудової діяльності найбільш конкретно втілюється в професійно-прикладній фізичній підготовці. Завдання роботи – дослідження спеціальної працездатності студентів – випускників факультету харчових технологій – та визначення основних компо¬нентів змісту професійно орієнтованої фізичної підготовки. Отримано кількісні та якісні показники спеціальної працездатності до виконання професійної праці, які в більшості студентів перебувають на низькому рівні й вимагають заходів для їх розвитку та корекції. Розроблено зміст професійно орієнтованої фізичної підготовки студентів факультету харчових технологій, що складався з двох блоків – фізкультурної освіти й професійно-прикладної фізичної підготовки. Professional training of students in higher educational establishments is of great importance under the current socio-economic conditions. The principle of organic connection with the practice of physical education work most concretely embodied in professional-applied physical training. The object of the study included a special performance of students who graduated from the faculty of food technologies and identifying key components of content-oriented professional fitness. Received quantitative and qualitative indicators of specific performance of professional work that are quite low among majority of students and demand special measures for their development and correction. The content of professionally-oriented physical training of students of the faculty of food technology was developed which consisted of two parts: physical education and vocational and applied physical training.
Grounding of the Grounding of Professionally Oriented Physical Preparation of Students From the Faculty of Food Technologies
Keywords: професійно орієнтована фізична підготовка; студенти; факультет харчових технологій; спеціальна працездатність; vocational-oriented physical training; students; faculty of food technology; special performance