Варіативність професійної підготовки майбутнього педагога дошкільного закладу: теоретичні аспекти - Пріма, Раїса Миколаївна; Prima, Raisa M. (Черкаський університет, 2013)
У статті висвітлено аспекти змістового трактування феномена «варіативність» як складного, різнопланового явища в контексті професійної підготовки майбутнього педагога дошкільного навчального закладу – цілеспрямованого і системно організованого процесу. Схарактеризовано вияви варіативності як провідного принципу організації професійно-педагогічної підготовки, підґрунтя її індивідуалізації, що передбачає варіативний вибір індивідуальної освітньої траєкторії; як особливості й умови розвитку творчої індивідуальності особистості, процесу дії і взаємодії, результату творчої діяльності.
Vocational trainingvariability of thefuture teacherof preschool educational institution: theoretical aspects
Виконано на кафедрі педагогіки дошкільної та початкової освіти
Keywords: варіативність; професійна підготовка; майбутній педагог-вихователь; індивідуалізація; творча індивідуальність; особистісно орієнтована освіта; variability; vocational training; future educator; preschool educational institution; individualization; person-centered education