Історія і культура Польщі : навчально-методичні матеріали - Карліна, Оксана Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Програма навчальної дисципліни «ІСТОРІЯ І КУЛЬТУРА ПОЛЬЩІ» підготовки бакалавра, галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014 Середня освіта (мова і література (польська)), освітньо-професійної програми Середня освіта. Польська мова. Предметом навчальної дисципліни є вивчення політичних, соціальних, економічних і духовних стосунків всередині польської спільноти та її зовнішні взаємини з іншими народами в різні історичні епохи. У центрі викладу історичного матеріалу перебуває формування і розвиток польського етносу, який в процесі цивілізаційного поступу став згуртованою національною спільнотою, що посідає чільне місце серед європейських народів.
Keywords: Історія та культура Польщі; навчальні та методичні матеріали; освітній компонент; теми лекцій; теми семінарських занять; 94: 930.85 (438) (072)