Соціально-правовий захист дітей-сиріт в процесі їх усиновлення в Україні: історичний аспект - Чернета, Світлана Юріївна; Cherneta, Svitlana Yu. (Запорізький національний унівесритет, 2011)
В статті зроблено спроб: проаналізувати історію виникнення, становлення та розвитку інституту усиновлення в Україні; виявити взаємозв’язок держаної політики та правового регулювання усиновлення; визначити передумови становлення та ефективність сучасної системи соціально-правового захисту усиновлених України.In the article analysed the history of origin, becoming and development the institute of adoption in Ukraine ; to find out intercommunication of state policy and legal adjusting of adoption; becoming pre-conditions and efficiency of the modern system of sociallegal defence of adopted Ukraine
Sociallegal defence of children-orphans is in the process of their adoption in Ukraine: a historical aspect
Keywords: усиновлення; дитина-сирота; дитина, позбавлена батьківського піклування; соціально-правовий захист; піклування; опіка; форма влаштування; adoption; child-orphan; child, deprived paternal anxiety; sociallegal defence; anxiety; guardianship; form of arranging