Психологія життєвих криз та кризове консультування - Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс «Психологія життєвих криз та кризове консультування» є нормативною дисципліною підготовки фахівців-психологів. Теми дисципліни дають уявлення про загальні кризові стани особистості та психотравмуючі ситуації, що можуть призвести до посттравматичних стресових розладів, як наслідків даних криз. Мета і завдання навчальної дисципліни передбачає ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань, пов'язаних з різноманітними емоційними станами та їх наслідками, практичне оволодіння студентами психологічними методами аналізу життєвих криз та психотерапевтичних підходів як для вирішення науково-пошукових, так і прикладних завдань уникнення наслідків даних криз.
Keywords: основи практичної психології; психотерапія; психологічне консультування; техніки психотерапевтичної роботи