Визначення мікроелементів свинцю, міді та кадмію у розсолах із використанням двочастотної дії ультразвуку - Марченко, І. Л.; Бакланов, О. М.; Євграфова, Н. І.; Marchenko, I. L.; Baklanov, A. N.; Evgraphova, N. I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2008)
Розглянуто використання двочастотної дії ультразвуку при визначенні вмісту свинцю, міді та кадмію у розсолах. Показано, що порівняно з використанням одночастотної дії ультразвуку, нова методика має кращі метрологічні характеристики. Studied of the use of twofrequency action to the ultrasound at determination of lead, copper and cadmium in briness. It is rotined that comparatively with the use of traditional action a new method has the best metrology descriptions an ultrasound.
Evgraphova N. I. Determination of Oligoelementss of Lead, Copper and Cadmium Brine-Packed With the Use of Twofrequency Action to the Ultrasound
Keywords: ультразвук; частота; інтенсивність; час дії; розсоли; токсичні елементи; ultrasound; frequency; intensity; time of action; brines; toxic elements