Лінгвістичний аналіз художнього тексту як засіб розвитку образного мовлення майбутніх учителів початкових класів - Каптур, Галина Антонівна; Kaptur, Halyna A (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті розкрито проблему розвитку образного мовлення студентів. Розглянуто роль методу лінгвістичного аналізу тексту як одного із різновидів увиразнення мовлення майбутніх учителів початкових класів. З'ясовано дидактичні можливості використання емоційної лексики в процесі формування комунікативної компетенції студентів. The content of the article discloses the problem of the vivid student’s speech. The role of the method of a linguistic analyses of a text is examined as one of the varieties of expressive speech of future teachers of the primary school. Didactic opportunities are disclosed using emotional lexical material in the process of formation the communicative competence of the students.
Linguistic analysis of the fiction as the development of vivid speech of future teachers of the primary school
Keywords: образне мовлення; виражальні засоби; комунікативна компетенція; лінгвістичний аналіз тексту; vivid speech; means of speech expressiveness; communicative competence; linguistic analysis of the fiction