Фахова майстерність. Спеціальний клас (акордеон/баян). Gorka Hermosa. Suite para niños nº2 (Горка Ермоса. Дитяча сюїта №2) - Кучерук, Володимир Феофілович (Вежа-Друк, 2023)
« В методичних рекомендаціях запропоновано твір іспанського акордеоніста-композитора Г. Ермоси «Дитяча сюїта №2» з біографічними відомостями автора та рекомендаціями щодо його виконання. Рекомендовані здобувачам закладів вищої освіти спеціальності «Музичне мистецтво» при вивченні освітнього компонента «Фахова майстерність. Спеціальний клас», а також працівникам закладів культури і мистецтв. Suite para niños nº2 (Дитяча сюїта №2)» складається з п’яти частин. Є досить не простим твором в техніко-виконавському питанні. Побудована на різноманітних ритмічних та ударно-ритмічних виконавських особливостях, а тому вимагає від виконавця максимум уваги та вмінь.
Г. Ермоса дає свої вказівки щодо виконавських прийомів як іспанською мовою, так і англійською. В методичних рекомендаціях подано розшифрування з іспанської мови.
Keywords: акордеон; ручна гармоніка; концертний інструмент; естрадно-джазова музика; кнопакордеоністи; готово-виборна система; регістри репертуар; Різоль; Яшкевич; Сташевський; Олеськів; Josep Conrad Seto Martinez); Cuco Perez; Enrique Paisal Rego; Kepa Junkera Urraza; Gorka Hermosa Sánchez; музичні стилі; El acordeón en Cantabria; Oposiciones para Acordeonistas; El repertorio para acordeón; 780.8:780.647.2(072)