Убеждение, смысл и мотив – проблема определения понятий - Юрова, Ирина; Yurova, Irуna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
В статье анализируется проблема определения таких понятий, как «убеждение», «смысл» и «мотив», рассматривается их динамическая взаимосвязь в рамках внушения и познания.У статті проаналізовано проблему визначення таких понять, як «переконання», «сенс» i «мотив», розглянуто їх динамічний взаємний зв’язок у контексті навіювання та пізнання. The author of the article analyzes the problem of definition of such concepts as «conviction», «sense» and «motive» considering their dynamic relationship within the suggestion and knowledge.
Сonviction, sense and motive: the problem of defining concepts
Keywords: мотив; смысл; установка; внушение; убеждение; ценность; знание; познание; мотив; сенс; установка; навіювання; переконання; цінність; знання; пізнання; motive; sense; setting; suggestion; conviction; belief; value; knowledge; cognition