Дослідження взаємозв’язку силових здібностей із рівнем спортивної майстерності студенток, які займаються футболом - Галюза, C.; Galiuza, S. (Східноєвропейський національний університет ім. лесі Українки, 2012)
Стан здоров’я студенток університетів як майбутніх мам – одна з найгостріших проблем українського суспільства. Одним із перспективних напрямів розв’язання зазначеної проблеми є використання раціонально побудованих занять футболом. Завдання дослідження – визначити показники силових здібностей та дослідити їх взаємозв’язок із рівнем технічної майстерності студенток університетів, які займаються футболом. Методи дослідження – аналіз матеріалів літературних джерел, педагогічне тестування, методи математичної статистики. У статті наведено параметри силової підготовленості студенток із кваліфікацією від III розряду до майстра спорту. Представлено показники, що характеризують ступінь взаємозв’язку силових здібностей та технічної майстерності спортсменок. У процесі досліджень установлено, що показники силових здібностей та технічної підготовленості студенток зростають паралельно з підвищенням рівня їхньої спортивної майстерності. . State of health of students of universities as future mothers – one of issues of the day of Ukrainian society. One of perspective directions of decision of this problem is the use of the rationally built employments soccer. The aim of the research is to define the indexes of muscular power and probe their intercommunication with the level of technical skills of students of universities, engaged in soccer. Research methods: analysis of materials of literary sources, pedagogical testing, methods of mathematical statistics. The parameters of power preparedness of students with qualification from the third rank to master of sport are presented in the article. Indexes, characterizing the degree of intercommunication of power capabilities and technical skills of sportswomen, are given in the article. It is set in the process of researches that the indexes of muscular power and technical preparedness of female students increase parallel with the growing of level of their sports grade.
Research of Muscular Power and Sport Mastery Correlation of Female Soccer-Students of Universities.
Keywords: згиначі та розгиначі гомілки; згиначі та розгиначі стегна; здоров’я; студентки; підошовний згинач стопи; фізичні якості; flexors and extensors of a shin; flexors and extensors of a thigh; health; students; sole flexor of a foot fitness qualities