Поетика образу Запорізької Січі в історичній повісті Адріана Кащенка «Зруйноване гніздо»: Соціокультурний і семантико-стилістичний виміри - Сур'як, Микола; Suriak, Mykola (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано особливості функціонування образу Запорізької Січі в українській літературі та соціокультурному просторі.In the article the features of functioning of appearance of Zaporozhian Sich are analysed in Ukrainian literature and sociocultural space.
Poetics Image Zaporizhzhya Sich in Historical Novel “Ruined Nest” of Adrian Kashchenko: Sociocultural, Semantic and Stylistic Dimension.
Keywords: історична повість; хронотоп; Запорізька Січ; historical novel; khronotop; Zaporozhian Sich