Методика формування індивідуальних фітнес-програм старшокласниць у процесі самостійних занять фізичними вправами - Ващук, Людмила Миколаївна; Vaschuk, Liudmyla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Результати дослідження засвідчують, що фізичний стан дівчат старшого шкільного віку низький. Серед основних чинників погіршення здоров’я учнів, їхньої фізичної підготовленості та функціональних можливостей – недостатня рухова активність. Ефективним засобом підвищення рухової активності дівчат є фітнес. Побудова фітнес-програм має відповідати індивідуальним можливостям організму старшокласниць і забезпечувати загальнорозвивальний, профілактичний та коректувальний вплив. Структура фітнес-програми включає кількість занять на тиждень, режим і тип тренувань, інтенсивність і тривалість кожного заняття, очікуваний результат. The results of investigation demonstrate low physical conditions of female senior high school pupils. Insufficient physical mobility is one of the main factors leading to worsening pupils’ health conditions, their physical and functional abilities. Fitness is an effective mean to increase motional activity of young females. A fitness program should take into account individual body abilities of senior female pupils and ensure general developing, prophylactic and correcting effect. The structure of a fitness program includes the number of lessons per week, the regime and type of the training, the intensiveness and the length of lessons and the expected outcome.
The Methodology of Preparation of Individual Fitness Programs for Senior Female Pupils Based Upon Individual Physical Exercises
Keywords: фітнес-програми; старшокласниці; самостійні заняття; фізичні вправи; fitness program; senior female pupils; individual lesson; physical exercises